IE9 of lager? Update je browser nu!

Tosta

Afûk


2016


http://www.tosta2016.eu


Het internationale project Tosta is een samenwerking van 7 minderheidstalenregio’s: Baskenland, Galicië, Wales, Ierland, Cornwall, Schotland en Friesland in samenwerking met San Sebastian (culturele hoofdstad 2016). Het gehele jaar door zijn er in deze regio’s kunstwerken te bekijken die door zeven kunstenaars zijn gemaakt uit de deelnemende regio’s van Tosta.

Tostaband optreden

De regio’s worden samengebracht op het denkbeeldige eiland Tosta. Vanuit Omroep Tosta zorgen de verschillende correspondenten voor de inhoud op de website. De identiteit is gebaseerd op dit gegeven.

De responsive website is een mix van verschillende nieuwsitems uit de verschillende Tosta regio’s. De correspondenten uit de verschillende regio’s plaatsen informatie op de website in eigen taal. De bezoekers zien en voelen de verbinding tussen de regio’s in taal en locatie.

Tosta Village is plek waar mensen uit gebieden met een minderheidstaal elkaar ontmoeten. Zo is er in Tosta Village een bar en er worden films en trailers vertoond op een groot scherm. Voor kinderen is er in Tosta Village onder andere een ruimte waar demonstraties met Origami te zien zijn.

Verder wordt tijdens het Tosta-festival gewerkt aan een groeiend kunstwerk waar alle zeven regio’s hun eigen deel aan toevoegen zodat er een bijzonder mozaïek ontstaat.

 

Tekst: Klasina van der Werf

Meer informatie over Tosta op www.tosta2016.eu

Andere projecten