IE9 of lager? Update je browser nu!

Tinxt

Tinxt


2016


http://www.tinxt.com


Ondernemen aan de buitenkant van klantorganisaties, vanuit een persoonlijke motivatie om de verworven kennis te gebruiken om waarde te creëren.

 

Het zogenoemd ‘excentrisch ondernemen’ bevat de kern van zinvol zakendoen, het stellen van een vraag zonder eerst met een antwoord te komen. Ofwel, het aangaan van een dialoog met de buitenwereld. De ‘buitenkant’ is een nieuw fenomeen en biedt een schat van nieuwe mogelijkheden om te groeien als onderneming.

 

Een concept op de grens van persoonlijkheid, kunst en natuur. Een concept wat prikkelt en nieuwsgierig maakt zonder al teveel prijs te geven. Een concept wat in woord en beeld de verbeelding van het begrip ‘excentrisch ondernemen’ prikkelend en nieuwsgierig tentoonstelt.

Omdat het gaat om een specialistisch en complex vakgebied is het uitleggen en beschrijven van de dienst minder geschikt. Het ‘push’ en ‘pull’ -effect is niet direct zichtbaar en vraagt juist tijd en moeite van de (potentiële) klant. Een bescheiden, oprechte houding vanuit de achtergrond is hierin dan passend, zonder in te boeten aan overtuigingskracht. Aan de hand van metaforische scenario’s een uitbeelding van de mogelijke rol van tinxt in de klantorganisatie, als tastbare voorbeelden uit andere werelden.

tinxt_spreeuwen
swan

Protter

Excentrisch ondernemen toegepast op leveranciersgedrag is als een zwerm spreeuwen (protter is Fries voor spreeuw). Als collectief vliegen ze als vanzelf in perfecte harmonie en lijken op zoek naar iets onzichtbaars. Individueel zijn het opportunistische beestjes op zoek naar een snelle hap.

Swan

Excentrisch ondernemen toegepast op marktpositionering is als de zwaan die haar sierlijke nek effectief gebruikt (swan is Fries voor zwaan). De zwaan is een elegante en klassieke vogel, maar komt tegelijkertijd wat moeizaam van de grond. Veel bedrijven voelen zich soms als een zwaan.

 

De goede naam en faam is er nog steeds, maar tegelijkertijd wordt de concurrentie van de jonge eenden in de sloot steeds feller. Opstijgen kost veel moeite en eenmaal in de lucht kunnen we alleen maar rechtdoor. Excentrisch ondernemen leidt de zwaan naar het meer waarin zij met haar lange nek het voedsel vindt waar die eenden niet bij kunnen.

Tinxt wil voorspoed brengen in het ondernemen van organisaties vanuit de externe dimensie; de buitenkant van organisaties. Een nieuwe dimensie die vaak oneindig groot en ongrijpbaar lijkt, maar tegelijkertijd zoveel te bieden heeft. Tinxt dwarrelt als een leeuwerik door deze dimensie en brengt de klant zo nieuwe voorspoed.

De dingen waar ik iets van zeg,
wichelen en waggelen weg.
De dingen waar ik ‘bijna’ iets mee doe,
kruipen nieuwsgierig naar me toe.

– Leo Vroman

Envelope 0436 2017-06-14
Envelope 0727 2017-06-14

Koekút
Excentrisch ondernemen toegepast op opdrachtgeverschap is als het verzorgen van een koekoeksjong (koekút is Fries voor koekoek). De koekoek is een aparte vogel: zijn roept klinkt heel vriendelijk, maar de jongen laat hij brutaal opgroeien in het nest van een ander.

 

Veel opdrachtgevers voelen zich een gastouder voor een koekoeksjong: vooraf klinkt alles als muziek in de oren, maar tijdens de rit ben je overgeleverd aan de grillen van de markt. Herkenbaar? Excentrisch ondernemen houdt de brutale gast in toom en creëert gewoon wat meer ruimte. Zodat het voor iedereen een warm nest blijft.

Card 5069 2017-06-14
Card 5069 2017-06-14_1
tinxt_beeldmerk
tinxt_preeg

Tinxt

Helpt organisaties om haar grenzen te openen en de externe omgeving te betrekken in het ondernemerschap.

De Friese roots en de verbinding ofwel ‘multiplier’ in de vorm van een x maakten de naam tinxt uit het Friese tinkst, wat denkt betekent. Met de naam als uitgangspunt en de eigen filosofie, werd de weg vrijgemaakt voor een conceptuele invulling van de totaalidentiteit. Waar BW H Ontwerpers niet alleen in beeld leidend werd, maar vooral inhoudelijk werd de conceptuele regie genomen, waarmee de ontwerp-elementen een gereedschap vormen voor een totaalverhaal.

Bekijk de website op www.tinxt.com

Andere projecten