IE9 of lager? Update je browser nu!

Slachtemarathon

Stichting Slachtemarathon


2016


http://www.slachtemarathon.frl


Vanaf het Wad tot in het hart van Fryslân kronkelt de Slachtedijk. Een droom van een dijk, van Oosterbierum naar Raerd. Peter Karstkarel ontdekte per toeval dat deze oude Middelseedijk precies de lengte van de Marathon bleek te hebben. In 2016 is de dijk voor de vijfde maal een uniek wandel- en hardlooppodium. Op 4 juni doen 15.000 deelnemers mee door de marathon te wandelen of te hardlopen. BWH verzorgt de vormgeving voor de Slachtmarathon sinds 2000.

zegel

 

Voor de deelnemers is de Slachtemarathon een bijzondere tocht. Niet alleen omdat de marathon maar één keer in de vier jaar gewandeld of hardgelopen kan worden, maar vooral ook omdat er langs de route een grote diversiteit aan cultureel programma is. Dat programma wordt gemaakt door de mienskip: de dorpen langs de route zijn de bedenkers, de uitvoerders, de programmeurs én de ambassadeurs van de ideeën.

Foto: Heleen Haijtema

Slachtemarathon T-Shirt
Slachtemarathon Hardlopers

Diverse fysieke communicatie uitingen werden toegepast voor en vooral tijdens de Slachtemarathon. In samenwerking met 2BMADE werd een merchandiselijn voor de Slachtemarathon ontwikkeld met de kraanvogel als campagnebeeld.

Startkaarten
Startkaarten met stickers

Iedereen die de Slachtemarathon loopt verzamelt tijdens de tocht stickers met de startkaart als stickervel. Met een volle startkaart is aan het eind van de tocht het ‘Slachteblokje’ van jou!

Paadwizer
Kaart Slachtemarathon
Spread Paadwizer
Closeup paadwizer

Naast de fysieke communicatie uitingen is er veel energie gestoken in de responsive website. Iedereen krijgt er op enig moment mee te maken. Inschrijven doet iedereen online en ook het nieuws en de route worden in de loop van het jaar inzichtelijk gemaakt. De website faciliteert in elke fase die functionaliteit die aansluit bij de behoeftes van de bezoekers op dat moment.

Slachtemarathon freon worden
Slachtemarathon FAQ

De kaart is een belangrijk aspect van de Slachtemarathon. Deze kaart markeert naast praktische punten zoals parkeerplekken, toiletten en waterpunten ook de to-do’s op de route zoals #stekjes, oases en muziek- en dansplekken. De kaart wordt ‘life’ geactualiseerd.

In de week van de Slachte is de website meer dan 100.000 keer bekeken.

Andere projecten