IE9 of lager? Update je browser nu!

Noorderbreedte Groningen

Noorderbreedte


2014


http://www.noorderbreedte.nl


Noorderbreedte is een tijdschrift over Noord-Nederland. Landschap, natuur, cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, architectuur, wonen, werken en verpozen, stad en platteland, kunst en fotografie zijn de onderwerpen.

Opdracht
Het tijdschrift Noorderbreedte vraagt elke twee jaar een ontwerper of bureau om het ontwerp en vormgeving te verzorgen. Dit keer is BWH ontwerpers gevraagd. BWH voelt zich maatschappelijk betrokken en toont dat door geregeld energie te steken in projecten zonder winstoogmerk. Noorderbreedte besteedt al decennia bijzondere aandacht aan de vormgeving met gezichtsbepalende series covers ontworpen door gerenommeerde ontwerpers zoals o.a. Wim Crouwel en Irma Boom. BWH zet deze traditie voort en heeft als één van de eerste bureau’s ook het binnenwerk ontworpen.

Uitvoering
We hebben letterontwerper Gerben Dollen van Typemafia gevraagd of hij zijn letter, Actium, de komende twee jaren beschikbaar wilde stellen voor de Noorderbreedte. Deze letter vormt de basis van de nieuwe vormgeving van het tijdschrift. We hebben een eenvoudige en heldere structuur ontwikkeld waardoor de artikelen prettig lezen en de fotografie goed tot zijn recht komt. Je wordt uitgedaagd om of te lezen of te kijken. Een heldere keuze in het gebruik van tekst- en beeldverhouding. De fotografie is bovendien van een dusdanige hoge kwaliteit dat het beeld ook zo groot mogelijk gebruikt moet worden.

Meer informatie: www.noorderbreedte.nl

Andere projecten