IE9 of lager? Update je browser nu!

MarBoei

De Marrekrite


2014


http://www.marboei.nl


De MarBoei is een nieuwe afmeervoorziening van De Marrekrite. Boeien met een oog erop waaraan je kunt aanleggen. Vast en vrij op de mooiste plekken in Friesland.

Op verzoek van de Marrekrite heeft BWH de naam en het idee ontwikkeld om het aanleggen bij een MarBoei een extra beleving mee te geven middels poëtische ankerplaatsen. Tijdschrift De Moanne is vervolgens als partner benaderd om dichters te koppelen aan de locaties. Filmmaker en fotograaf Remco de Vries heeft hun inspiratie ter plaatse vastgelegd met als resultaat een prachtig portret van elke dichter. BWH gebruikt dit materiaal voor de projectstijl en een responsive website.

Dichteres Ellen Deckwitz maakt voor het eerst in haar leven een boottochtje, Elmar Kuiper kijkt naar het verleden op de Swarte Brekken, Maarten Inghels verruilt voor één dag de Antwerpse binnenstad voor de Alde Feanen en Jaap Krol ging vrijwat op en neer op de Sleattemer Mar. Richting 2018 volgt er elk jaar meer poëzie voor de gebieden waarin de MarBoeien liggen. Dit moet uiteindelijk resulteren in een poëzieroute op de friese meren en wie weet een internationaal poetry festival in 2018.

“De vrouw dacht: zou zijn woede door de deining komen? Al dat gekabbel maakt hem onrustig. Het water heeft hem hierheen gedragen, maar nu zakt hij er misschien wel door.”

marboei_2
marboei_3

marboei_8

Met GPS-locatie of het MarBoeinummer zijn op de site de gedichten, foto’s en films te zien die bij de desbetreffende MarBoei horen. Hierdoor beleef je bij jouw poëtische ankerplaats de omgeving door de ogen van de dichter.

Meer zien/weten? bekijk www.marboei.nl

Andere projecten