IE9 of lager? Update je browser nu!

Gemeente Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden


2016


https://financieel.leeuwarden.nl


Met meer dan 100.000 inwoners is de Gemeente Leeuwarden één van de grootste gemeenten van Nederland. Dat vertaalt zich in de manier waarop zij beleid voeren. De gemeente Leeuwarden heeft ook op het digitale vlak een leidende rol en daar past een publieksvriendelijke en toegankelijke website in die de jaarrekening en begroting ontsluit.

De transitie van een tweehonderd pagina’s tellend rapport naar een publieksvriendelijke digitale omgeving is in 2015 door de gemeente ingezet en is daarna samen met BWH verder vormgegeven en uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een responsive website waarin in één oogopslag de inkomsten en uitgaven van de gemeente zichtbaar worden.

Sociaal pagina
Sociaal lasten grafiek

De cijfers worden vanuit de software van de gemeente geëxporteerd en daarna direct automatisch in het wordpress CMS geïmporteerd. Dit minimaliseert de kans op fouten en maakt het proces sneller. BWH ontwikkelde hiervoor een module die niet alleen de cijfers importeert maar daarna de cijfers ook visueel in grafieken kan weergeven. Alle grafieken en tabellen worden dynamisch opgebouwd vanuit één bron.

Economie en toerisme grafiek
Economie en toerisme grafiek

Bekijk Leeuwarden Financieel hier! financieel.leeuwarden.nl

Andere projecten