IE9 of lager? Update je browser nu!

EDBA Almere

EDBA Almere


2016


http://jaaroverzicht.edba.nu


De Economic Development Board Almere (kortweg: EDBA) is voortdurend op zoek naar kansrijke economische ontwikkelingen. De EDBA stimuleert innovatie en samenwerking in het bedrijfsleven, bij kennisinstellingen en voor de overheid. Het is belangrijk dat Almere blijft groeien en haar plek in de metropool regio Amsterdam blijft versterken. De EDBA draagt bij aan deze groei door zich te richten op de oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De focus ligt op big data, health en circulaire economie. BWH creëerde het digitale jaaroverzicht waar al deze ontwikkelingen worden getoond.

De drie thema’s worden helder uitgelegd aan de hand van animaties, gemaakt door Motiontales. De animaties/explanimations zijn niet alleen qua inhoud een integraal onderdeel van de website maar ook op de manier waarop deze in de website zijn verwerkt. Inhoud, video en tekst lopen naadloos in elkaar over. De drie thema’s Health, Circulaire Economie en Big Data worden daardoor op een heldere manier gecommuniceerd naar de bezoeker, die vervolgens alles kan lezen over wat de EDBA zoal heeft bereikt.

Introductiefilmpje Big Data
Introductiefilmpje Health
Introductiefilmpje Circulaire Economie
Introductiefilmpje Health
Een voorbeeld van zo’n EDBA project is het Almeerse bedrijf AlgaSpring. Zij ontvingen in 2015 de eerste innovatieprijs van de Vereniging Bedrijfskring Almere. Een nieuwe, jaarlijkse prijs voor een innovatief bedrijf. In de voormalige rozenkwekerij op de Buitenvaart worden sinds 2013 algen gekweekt. De algen zijn rijke en natuurlijke voedselbronnen, geschikt voor mensen en voor dieren. Oervoedsel zeg maar.

De EDBA heeft dit jonge bedrijf geholpen met een lening en zinvolle introducties in het netwerk, waaronder de gemeente, MKB Technofonds en een aantal private ondernemingen. Op alle fronten kunnen startups de hulp gebruiken, want echt gemakkelijk is het opzetten van een bedrijf niet.

 

Directeur René Jongbloed: “Na een pittige opstartfase is in het afgelopen jaar de productie-target gehaald en daarbij is het ook een belangrijke mijlpaal dat we ISO 2200 gecertificeerd zijn in december. Dat toont aan dat AlgaSpring erkend voedselveilig produceert voor menselijke consumptie. Wij zijn de eerste producent in Nederland van deze grondstof die aan deze hoge kwaliteitseis voldoet”. – AlgraSpring

Bekijk het jaaroverzicht op www.jaarbericht.edba.nu!

Andere projecten